ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟσομπούκο κοκκινιστό, με κρεμμυδάκιαΟσομπούκο κοκκινιστό, με κρεμμυδάκια
15' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κρασάτο οσομπούκο σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας (σε δόσεις) για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Βάζουμε όλες τις φέτες οσομπούκο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, το μπαχάρι, το γαρίφαλο και 300 ml νερό.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγει- ρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  5. Αν το κρέας έχει μαλακώσει καλά αλλά η σάλτσα είναι πιο υδαρής από όσο θα θέλαμε, βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά τη σάλτσα για 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.
  6. Αφαιρούμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους, περιχύνουμε με τη σάλτσα το κρέας και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε με βουτυρένιο και αφράτο πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.

Στο ποτήρι μας: Ένα Cabernet Sauvignon.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών