
15'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα «παϊδάκια» από αρνίσιο μπούτι μαριναρισμένα με πετιμέζι, μουστάρδα και μυρωδικά ξεκινάμε και σε ευρύχωρο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα «παϊδάκια» και τα ανακατεύουμε για να βραχούν παντού με το μείγμα.
- Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες (ή για όλο το βράδυ).
Ψήσιμο
- Βγάζουμε τα «παϊδάκια» από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
- Τα αφήνουμε σε ένα ταψί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
- Λαδώνουμε ελαφρώς τα «παϊδάκια» και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, με τακτικά γυρίσματα, μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.