ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνίσιο μπούτι με μυρωδικά και μαύρη ζάχαρηΑρνίσιο μπούτι με μυρωδικά και μαύρη ζάχαρη
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα «παϊδάκια» από αρνίσιο μπούτι μαριναρισμένα με πετιμέζι, μουστάρδα και μυρωδικά ξεκινάμε και σε ευρύχωρο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τα «παϊδάκια» και τα ανακατεύουμε για να βραχούν παντού με το μείγμα.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες (ή για όλο το βράδυ).

Ψήσιμο

  1. Βγάζουμε τα «παϊδάκια» από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
  2. Τα αφήνουμε σε ένα ταψί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  3. Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  4. Λαδώνουμε ελαφρώς τα «παϊδάκια» και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, με τακτικά γυρίσματα, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών