20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Τεμάχια: περίπου 25Για τα pan cakes
Για τη σάλτσα φρούτων
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε pan cakes με σάλτσα φρούτων, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, όλα τα υλικά για τα pan cakes, με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν και σχηματίσουν μια ρευστή ζύμη σαν τις κρέπας.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο, σε μέτρια φωτιά.
- Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε μικρές δόσεις από τη ζύμη και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, σχηματίζουμε μικρούς δίσκους ζύμης.
- Τηγανίζουμε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
- Βγάζουμε τα pan cakes και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Σάλτσα φρούτων
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και 50 ml νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά με κουτάλα, ώστε να λιώσουν μερικά κομμάτια φρούτου και άλλα να μείνουν ολόκληρα.
- Ρίχνουμε τον λεμονοχυμό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Περιχύνουμε τα pan cakes με όση σάλτσα φρούτων θέλουμε και σερβίρουμε.