Ενα πρωϊνό αγαπητό σε όλους, εύκολο και γρήγορο, ιδανικό για τις μέρες των γιορτών όπου η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το τραπέζι.

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: περίπου 25 τμχ.

Για τα pan cakes

Για τη σάλτσα φρούτων

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα pan cakes, με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν και σχηματίσουν μια ρευστή ζύμη σαν τις κρέπας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο, σε μέτρια φωτιά. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε μικρές δόσεις από τη ζύμη και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, σχηματίζουμε μικρούς δίσκους ζύμης. Τηγανίζουμε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Βγάζουμε τα pan cakes και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  2. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα φρούτων: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και 50 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά με κουτάλα, ώστε να λιώσουν μερικά κομμάτια φρούτου και άλλα να μείνουν ολόκληρα. Ρίχνουμε τον λεμονοχυμό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε τα pan cakes με όση σάλτσα φρούτων θέλουμε και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών