Το paneer είναι φρέσκο, μαλακό, ανάλατο τυρί από γάλα αγελαδινό ή βουβαλίσιο με σχετικά ουδέτερη γεύση. Στην Ίνδία, και ιδιαίτερα στο Δελχί, φτιάχνουν εξαιρετικές λιχουδιές με αυτό το τυρί, όπως σε αυτή τη συνταγή όπου το μαγειρεύουν ελάχιστα μέσα σε πλούσια κόκκινη σάλτσα με ξηρούς καρπούς. Κάτι αντίστοιχο κάνουν με το palak paneer όπου το τυρί σερβίρεται με πολτό σπανακιού. Paneer δεν βρήκαμε στην αγορά, αλλά μπορούμε να φτιάξουμε το πιάτο με φρέσκο τυρί της αρεσκείας μας, όπως χαλούμι, μοτσαρέλα, με διαφορετικό φυσικά αποτέλεσμα. Μπορούμε να βάλουμε και ανθότυρο αλλά θα το βάλουμε στο τέλος, μαζί με την κρέμα γάλακτος.
