ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα θαλασσινών με αγιολί (allioli)Σούπα θαλασσινών με αγιολί (allioli)
1 ώρα προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την παραδοσιακή πορτογαλέζικη σούπα με κέιλ, μπακαλιάρο και θαλασσινά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσειτο κρεμμύδι και το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη δάφνη, τη ρίγανη και το θυμάρι και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν οι πατάτες. Προσθέτουμε το κέιλ και σιγοβράζουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κυδώνια, τα μύδια και τον μπακαλιάρο στην κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε με το καπάκι.
  3. Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα και να ψηθεί το ψάρι. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, πετάμε όσα όστρακα έμειναν κλειστά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Φρυγανίζουμε το ψωμί (σε φρυγανιέρα ή τοστιέρα), τρίβουμε πάνω τη σκελίδα σκόρδου και το αλείφουμε με λάδι. Σερβίρουμε τη σούπα μαζί με το ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 202.

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών