40' προετοιμασία
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για το παρφέ σοκολάτας με σουμάδα, φτιάχνουμε μια κρεμ ανγκλέζ ως εξής: σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη σουμάδα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σουμάδα. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, και μόλις δέσει κάπως το μείγμα και σίγουρα προτού αρχίσει να βράζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος, για να μη μείνει στη ζεστή κατσαρόλα.
  2. Γενικά, θέλει προσοχή, γιατί πάνω από κάποια θερμοκρασία οι κρόκοι ψήνονται και γίνονται σαν ομελέτα.
  3. Προσθέτουμε στην κρεμ ανγκλέζ τη λιωμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μια κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη έως ότου χλιαρύνει αρκετά το μείγμα, χωρίς να κρυώσει εντελώς. Τότε ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα της αρεσκείας μας, χωρητικότητας 11⁄2 λίτρου ή λίγο μεγαλύτερη. Την τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 βράδυ. Για να ξεφορμάρουμε, τη βυθίζουμε σχεδόν μέχρι το χείλος σε βραστό νερό, προσέχοντας να μη βρέξουμε το παρφέ, και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  5. Προαιρετικά, σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί και φρούτα του δάσους ή με φρουί γλασέ ή με γλυκά του κουταλιού της αρεσκείας μας, στραγγισμένα από το σιρόπι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών