ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι του αμπελουργού με γραβιέρα και μέλιΑρνάκι του αμπελουργού με γραβιέρα και μέλι Στην παραδοσιακή μορφή αυτής της συνταγής χρησιμοποιούμε άγριες αγκινάρες, οι οποίες αντικαθίστανται εύκολα με τη ήμερες, αυτές δηλαδή που βρίσκουμε στο εμπόριο.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το άλειμμα

Διαδικασία

  1. Για το πασχαλινό αρνάκι στον φούρνο με αγκινάρες, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και το απλώνουμε πάνω στα δύο μπούτια.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  3. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τη μισή ποσότητα της φρέσκιας ή ξερής ρίγανης, βάζουμε από πάνω το κρέας και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη.
  4. Σκορπίζουμε δίπλα στο κρέας τις αγκινάρες και περιχύνουμε με το κρασί.
  5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με προσοχή για να μην καούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών