Μια πεντανόστιμη συνταγή από το Ρέθυμνο. Μαγειρεύει η Λίτσα Ηλιάκη.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το άλειμμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και το απλώνουμε πάνω στα δύο μπούτια.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  3. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τη μισή ποσότητα της φρέσκιας ή ξερής ρίγανης, βάζουμε από πάνω το κρέας και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη.
  4. Σκορπίζουμε δίπλα στο κρέας τις αγκινάρες και περιχύνουμε με το κρασί.
  5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με προσοχή για να μην καούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών