ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές με τζίντζερ και ξύσμα λεμονιούΣουπιές με τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για την παστιτσάδα με σουπιές ξεκινάμε και αλατίζουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι στο ψυγείο, μέχρι να τις χρειαστούμε. (Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το σουρωτήρι μέσα σε άλλο σκεύος για να μαζεύει τα υγρά.)
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ρίχνουμε τις σουπιές και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι σουπιές.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, το τσίλι, τις φλούδες πορτοκαλιού, την κανέλα, αλατοπίπερο και 250 ml νερό. (Αν έχουμε και μελάνι σουπιάς, το ρίχνουμε τώρα.)
  5. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
  6. Αφαιρούμε την κανέλα και τις φλούδες.
  7. Παράλληλα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  8. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές.
  9. Ανακατεύουμε απαλά. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Επιλέγουμε από τη μεγάλη γκάμα των Αγιωργίτικων, είτε ΠΟΠ Νεμέα είτε όχι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT