(Πιάτα από το Equip Hotel Μον.ΕΠΕ)
30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες γιαχνί με κόκκινες φακές και κόλιανδρο, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κάρι και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε αρκετό από τον ζωμό ή νερό για να καλύψει πλήρως τα λαχανικά και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά και οι φακές να γίνουν (οι φακές θα αρχίσουν να διαλύονται, αλλά δεν πειράζει). Στο τέλος το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό, αλλά όχι σούπα.
- Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τον φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.