ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνίσιο μπούτι ρολό γεμιστό με σπανάκι και ξινομυζήθραΑρνίσιο μπούτι ρολό γεμιστό με σπανάκι και ξινομυζήθρα
20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατάτες ογκρατέν με Σαν Μιχάλη, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Σε ένα μέτριο ταψί, περίπου 25x35 εκ., στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σκορπίζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
  4. Περιχύνουμε με τον ζωμό κότας, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε την κρέμα, το τυρί και το μοσχοκάρυδο.
  6. Βγάζουμε για λίγο τις πατάτες από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μείγμα της κρέμας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να πιουν οι πατάτες τα υγρά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT