ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατοσαλάτα με κρεμμύδι και αγγουράκι τουρσίΠατατοσαλάτα με κρεμμύδι και αγγουράκι τουρσί

Από τα παλιά χρόνια υπήρχε μεγάλη παραγωγή πατάτας και τις σαλάτες που έφτιαχναν τις νοστίμιζαν με μυρωδικά και με τα αγαπημένα τους τουρσιά, όπως είναι τα κρίταμα και οι κάππαρες, αλλά και οι καρύδες [άγριο χόρτο με την επίσημη ονομασία Centaurea raphanina mixta (αλιβάρβαρο αγκιναράκι) – σε όλες τις Κυκλάδες το βάζουν στις σαλάτες, το κάνουν φρικασέ, αλλά κυρίως το φτιάχνουν τουρσί].

20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πατατοσαλάτα με κάππαρη και κρίταμο, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα τις πατάτες, λίγο αλάτι και νερό που να τις καλύπτει και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι, που πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε με νερό της βρύσης.
  3. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση, τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών