ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατούλες φούρνου με πορτοκάλι και πετιμέζιΠατατούλες φούρνου με πορτοκάλι και πετιμέζι
15' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Τεμάχια: 8 σουβλάκια

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατατούλες φούρνου σε σουβλάκια, ξεκινάμε πλένοντας και βουρτσίζοντας καλά τη φλούδα από τις πατάτες, χωρίς να την αφαιρέσουμε, και τις κόβουμε στη μέση.
  2. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  4. Παίρνουμε 8 μεταλλικά σουβλάκια και περνάμε με προσοχή τις πατάτες.
  5. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε εκεί τα σουβλάκια με τις πατάτες, το ένα δίπλα στο άλλο.
  6. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που έχουν οι πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν έως το κέντρο.
  7. Βγάζουμε τα σουβλάκια από το φούρνο, τα βάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και λίγο χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών