15'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Τεμάχια: 8 σουβλάκιαΓια το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πατατούλες φούρνου σε σουβλάκια, ξεκινάμε πλένοντας και βουρτσίζοντας καλά τη φλούδα από τις πατάτες, χωρίς να την αφαιρέσουμε, και τις κόβουμε στη μέση.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Παίρνουμε 8 μεταλλικά σουβλάκια και περνάμε με προσοχή τις πατάτες.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε εκεί τα σουβλάκια με τις πατάτες, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που έχουν οι πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν έως το κέντρο.
- Βγάζουμε τα σουβλάκια από το φούρνο, τα βάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και λίγο χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 50.