ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδέες για μαγειρίτσα
20' προετοιμασία
3 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για το πατσαδάκι αυγολέμονο, πλένουμε σχολαστικά με τρεχούμενο νερό τα κομμάτια του κατσικιού και τα βάζουμε στη μεγαλύτερη κατσαρόλα που διαθέτουμε.
  2. Καλύπτουμε με κρύο νερό, το ζεσταίνουμε και, όταν πάρει μία βράση, τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
  3. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με 5 λίτρα φρέσκο νερό και προσθέτουμε ξανά το κρέας. Ρίχνουμε το ξίδι, τα καρότα, τις πατάτες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το κάρδαμο.
  4. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 2-2½ ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
  5. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αν είναι πολύ νερουλός, βράζουμε μέχρι να πήξει λίγο.
  6. Ξεψαχνίζουμε το κατσίκι και το ρίχνουμε στον ζωμό, μαζί με αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αυγολέμονο

  1. Για το αυγολέμονο, χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά όσο περισσότερο από το ζεστό ζουμί της κατσαρόλας μπορούμε, χτυπώντας το μείγμα συνέχεια, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  4. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και σείουμε την κατσαρόλα για να ενσωματωθεί το αυγολέμονο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

Φτιάχνεται με τα κομμάτια του κατσικίσιου κρέατος που περισσεύουν από την παρασκευή του Λαμπριάτη, του παραδοσιακού γεμιστού αρνιού ή κατσικιού που ετοιμάζεται την Κυριακή του Πάσχα. Χρησιμοποιούνται δηλαδή το κεφάλι του ζώου, τα πόδια και ο λαιμός.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Συνταγές με Αρνί

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Πατάτες

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών