ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠορτοκαλόπιτα εξωτικήΠορτοκαλόπιτα εξωτική με ανανά

Μια καταπληκτική συνταγή με πολύ απλά υλικά. Βάζεις τα φύλλα στο ταψί και τα περιχύνεις με έναν χυλό. Όταν ψηθούν, «πίνουν» τα υγρά και μαλακώνουν μέσα, αλλά η επιφάνεια γίνεται τραγανή και αποκτά μια ωραία, ρόδινη κρούστα.

15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
5' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 18 κομμάτια

Σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατσαβουρόπιτα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Σιρόπι

  1. Βάζουμε, σε μια μικρή κατσαρόλα, τα υλικά να βράσουν για 8 λεπτά, και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 30 εκ. τσαλακώνοντάς το, σαν φυσαρμόνικα, ώστε να χωρέσει ολόκληρο.
  3. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντάς τα το ένα μετά το άλλο στο ταψί, σε μία σειρά και όχι το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι θα καλύψουμε όλο το ταψί.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.
  5. Μόλις χυλώσει το μείγμα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα τσαλακωμένα φύλλα.
  7. Ψήνουμε την πατσαβουρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.
  8. Βγάζουμε την πατσαβουρόπιτα από τον φούρνο, την χαράζουμε σε κομμάτια, χωρίς να τα κόψουμε μέχρι κάτω, και αφήνουμε να σταθεί για 4-5 λεπτά.
  9. Έπειτα περιχύνουμε το γλυκό με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει.

Μυστικά

Αν μας αρέσει η μυρωδιά του παραδοσιακού βουτύρου γάλακτος, μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό με αυτό, αντί με λάδι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 27.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών