25' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πένες από κόκκινες φακές, με φρέσκες αγκινάρες, ντοματίνια και βασιλικό, ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
  3. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.
  4. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες.
  5. Ανακατεύουμε τις πένες από κόκκινες φακές, με φρέσκες αγκινάρες, ντοματίνια και βασιλικό και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Συνταγές με Αγκινάρες

Συνταγές με Κρασί

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών