Ένας ακόμα τρόπος να απολαύσουμε το σύκο, ένα από τα πιο εύγευστα καλοκαιρινά φρούτα.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε, κρατώντας 100 ml νερό από αυτό όπου έβρασαν.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα σύκα και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και το βαλσαμικό και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε και τις πένες με το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, τα καρύδια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών