20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πένες με κολοκυθάκια και φέτα, κόβουμε τα κολοκυθάκια οριζόντια στη μέση. Αν έχουν σπόρια, τα αφαιρούμε με ένα κουταλάκι.
  2. Κατόπιν τα κόβουμε σε μπαστουνάκια πλάτους 0,5 εκ. Στην αγορά υπάρχουν ειδικά εργαλεία κοπής που λέγονται μαντολίνα και μπορούν να μας διευκολύνουν στο κόψιμο.
  3. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες.
  4. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φετούλες του κρεμμυδιού.
  5. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, την τριμμένη πιπεριά (μαζί με τα υγρά που έχει βγάλει) και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς τα κολοκυθάκια.
  7. Καρυκεύουμε με τη ρίγανη.
  8. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις πένες στο τηγάνι με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν και ανακινώντας καλά το σκεύος αφήνουμε τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν μαζί με τα λαχανικά για 2 - 3 λεπτά.
  9. Εναλλακτικά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε, μαζί με λίγο από το νερό όπου έβρασαν, στο σκεύος.
  10. Προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα και πιπέρι.
  11. Ανακατεύουμε απαλά τις πένες με κολοκυθάκια και φέτα και σερβίρουμε αμέσως.

Μαντινείες και Sauvignon blanc διεκδικούν μια θέση δίπλα σ’ ένα πιάτο γεμάτο φρέσκα αρώματα και οξύτητες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 39.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών