ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέρκα στη λαδόκολλα με λαχανικάΠέρκα στη λαδόκολλα με λαχανικά
25' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

Για την πέρκα

  1. Για να ετοιμάσουμε την πέρκα στο φούρνο με λαχανικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα περνάμε από το αλεύρι.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  5. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σκόρδο για 3–4 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν κάπως.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  7. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2–3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, το τζίντζερ και την πάπρικα.
  8. Μόλις πάρει μια βράση το μείγμα, το αδειάζουμε στο ταψί.

Για τις πατάτες

  1. Βάζουμε και τις πατάτες στο ταψί και ανακατεύουμε απαλά να «βραχούν» με τα υγρά.
  2. Ψήνουμε για περίπου 20–25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν το ψάρι και τα λαχανικά.
  3. Μόλις ξεφουρνίσουμε το φαγητό πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 5.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πέρκα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών