25'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
Για την πέρκα
- Για να ετοιμάσουμε την πέρκα στο φούρνο με λαχανικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα περνάμε από το αλεύρι.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σκόρδο για 3–4 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν κάπως.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2–3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, το τζίντζερ και την πάπρικα.
- Μόλις πάρει μια βράση το μείγμα, το αδειάζουμε στο ταψί.
Για τις πατάτες
- Βάζουμε και τις πατάτες στο ταψί και ανακατεύουμε απαλά να «βραχούν» με τα υγρά.
- Ψήνουμε για περίπου 20–25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν το ψάρι και τα λαχανικά.
- Μόλις ξεφουρνίσουμε το φαγητό πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 5.