Για τη 14η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Σεβαστής Πετρίδη.

15' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κουταλιά από το λάδι το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό το πολύ, προσέχοντας να μη μαυρίσει ούτε αυτό ούτε τα αμύγδαλα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Βάζουμε στο μπλέντερ το δυόσμο, το μείγμα του τηγανιού, το υπόλοιπο λάδι, το τυρί και αλατοπίπερο κατά βούληση.
  6. Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.
  7. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο λάδι για να γυρίζουν τα μαχαίρια.
  8. Ανακατεύουμε το πέστο με ζεστά ζυμαρικά ή ρύζι ή το χρησιμοποιούμε για να νοστιμίσουμε τηγανιές κοτόπουλου ή χοιρινού ή για να αλείψουμε φρυγανισμένο ψωμί ή τον ντάκο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών