15'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το πέστο
Διαδικασία
- Για το πέστο δυόσμου με αμύγδαλα ξεκινάμε και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κουταλιά από το λάδι το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό το πολύ, προσέχοντας να μη μαυρίσει ούτε αυτό ούτε τα αμύγδαλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το δυόσμο, το μείγμα του τηγανιού, το υπόλοιπο λάδι, το τυρί και αλατοπίπερο κατά βούληση.
- Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο λάδι για να γυρίζουν τα μαχαίρια.
- Ανακατεύουμε το πέστο με ζεστά ζυμαρικά ή ρύζι ή το χρησιμοποιούμε για να νοστιμίσουμε τηγανιές κοτόπουλου ή χοιρινού ή για να αλείψουμε φρυγανισμένο ψωμί ή τον ντάκο.