15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Διαδικασία

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 30 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λάχανο με το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε την ντομάτα και 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  2. Προσθέτουμε 800 ml ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ρύζι μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 200 ml νερό και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Aν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον δυόσμο και αφήνουμε το λαχανόρυζο να σταθεί για περίπου 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών