7' μαγείρεμα
Σύνολο: 7'

Υλικά

Τεμάχια: 24

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Κοπανίζουμε μέσα στο γουδί τον μαραθόσπορο, το κύμινο, την πάπρικα και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αλείφουμε τις φέτες τυριού με το μείγμα μπαχαρικών και το ψήνουμε στο γκριλ ή σε τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει λίγο.
  4. Στραγγίζουμε και κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης από βάζο σε λεπτές λωρίδες.
  5. Κόβουμε το τυρί σε τρίγωνα.
  6. Βάζουμε πάνω από κάθε τρίγωνο 1 λωρίδα πιπεριά και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
  7. Στύβουμε το λάιμ ή 1 το μικρό λεμόνι, γαρνίρουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.

Άρθρα και Συνταγές με Λάιμ

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών