Ένα συνοδευτικό πιάτο πληθωρικό και γεμάτο ζωντάνια, που η Νένα δεν θέλει να κρύβει μέσα στα πουλερικά αλλά να το φανερώνει καμαρωτό και ευωδιαστό στις πιατέλες της.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για το πιλάφι με κάστανα σαν γέμιση, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει διαφανές αλλά να μη ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε τα κάστανα, τον κρόκο Κοζάνης, το ξύλο κανέλας, το καρδάμωμο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ζωμό και κλείνουμε το καπάκι.
  5. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι και να πιει τα υγρά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα μπαχαρικά.
  7. Αν είναι υδαρές το ρύζι, το σκεπάζουμε με πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
  8. Ρίχνουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  9. Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε για 5 λεπτά σκεπασμένο με την πετσέτα.
  10. Τουμπάρουμε στο σκεύος που θα σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τους σπόρους ροδιού.
  11. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πετιμέζι ροδιού

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών