Ένα συνοδευτικό πιάτο πληθωρικό και γεμάτο ζωντάνια, που η Νένα δεν θέλει να κρύβει μέσα στα πουλερικά αλλά να το φανερώνει καμαρωτό και ευωδιαστό στις πιατέλες της.
15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για το πιλάφι με κάστανα σαν γέμιση, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει διαφανές αλλά να μη ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα κάστανα, τον κρόκο Κοζάνης, το ξύλο κανέλας, το καρδάμωμο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ζωμό και κλείνουμε το καπάκι.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι και να πιει τα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα μπαχαρικά.
- Αν είναι υδαρές το ρύζι, το σκεπάζουμε με πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
- Ρίχνουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε για 5 λεπτά σκεπασμένο με την πετσέτα.
- Τουμπάρουμε στο σκεύος που θα σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τους σπόρους ροδιού.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πετιμέζι ροδιού
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.