ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣGamopilafoΠιλάφι σε ζουμί από κατσίκι
10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πιλάφι μαγειρεμένο με αρνάκι ροδισμένο στον φούρνο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το αρνάκι στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά (σε δόσεις, αν χρειάζεται) για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
  3. Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει.
  4. Στην κατσαρόλα όπου σοτάραμε το αρνάκι και στο ελαιόλαδο που έμεινε στο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε τον ζωμό και το μισοψημένο αρνάκι και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά – στο διάστημα αυτό θα έχει γίνει και το ρύζι. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε τις πιπεριές (όχι νωρίτερα) και ανακατεύουμε.
  7. Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  8. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το πιλάφι μαγειρεμένο με αρνάκι ροδισμένο στον φούρνο και πιπεριές Φλωρίνης αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών