ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιλάφι με κάστανα, σταφίδες, καρότα και κοκκάριαΠιλάφι με κάστανα, σταφίδες, καρότα και κοκκάρια
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πιλάφι με αμύγδαλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 150°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
  2. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε εκεί τα κυβάκια καρότου, παντζαριού και ρέβας.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα τα κυβάκια. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  4. Σε μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι με το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει ελαφρά το ρύζι, αλλά να μη σκουρύνει.
  5. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τις σταφίδες και 3 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Σιγομαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ρύζι και να σωθεί το υγρό. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά (θα έχουν ανέβει όλα στην επιφάνεια, αν δεν κουνήσουμε την κατσαρόλα στη διάρκεια του μαγειρέματος).
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ψημένες ρίζες, το ξύσμα και τα μισά αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
  8. Μεταφέρουμε το πιλάφι στη βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και πιέζουμε λίγο με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 4-5 λεπτά.
  9. Ξεφορμάρουμε το πιλάφι σε πιατέλα, σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών