ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα με κασέρι, προσούτο και βασιλικόΠίτσα με κασέρι, προσούτο και βασιλικό
20' ψήσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: Για 1 πίτσα

Σπιτική ζύμη πίτσα

Για την πίτσα

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά, χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
  2. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το αλεύρι καλαμποκιού, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλά μας, με απαλές κυκλικές κινήσεις, σε έναν λεπτό δίσκο διαμέτρου περίπου 36 – 38 εκ. και πάχους περίπου 2 – 3 χλστ.

Για την πίτσα

  1. Απλώνουμε στη ζύμη την σάλτσα ντομάτας.
  2. Από πάνω, ομοιόμορφα, απλώνουμε την φρέσκια μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες.
  3. Ψήνουμε στους 220° C για 13 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
  4. Ξεφουρνίζουμε και σπάμε τα αυγά στην επιφάνεια της ψημένης πίτσας.
  5. Σκορπίζουμε γύρω από τα αυγά το ψιλοκομμένο σύγλινο Μάνης ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά όπως μας αρέσουν.

Στο ποτήρι μας μια μπίρα pale ale.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών