ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας και αρωματικό ρύζιΚεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας και αρωματικό ρύζι

Η ιδιαιτερότητα σε αυτές τις αφράτες πεντανόστιμες πολπέτες είναι ότι προσθέτουν στη ζύμη του κιμά κοτόπουλου και βραστή πατάτα.

30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πολπέτες κοτόπουλου σε σάλτσα λεμονιού ξεκινάμε βράζοντας ην πατάτα για 10-15 λεπτά σε αλατι- σμένο νερό. Τη στραγγίζουμε και τη λιώνουμε με πιρούνι σε ένα μπολ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  2. Ζυμώνουμε το μείγμα με γρήγορες κινήσεις για να μην κολλάει στα χέρια μας, προσθέτοντας λίγη λίγη την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να γίνει μια ζύμη που να στέκεται και να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά. Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα περνάμε από το αλεύρι.
  4. Ζεσταίνουμε το μετρημένο λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι με καπάκι και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά, να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως τις πολπέτες κοτόπουλου σε σάλτσα λεμονιού.

Ένα ιταλικό Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 194.

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών