Συνοδεύουμε το κεφτεδάκια με ένα λευκό κρασί µε καλή οξύτητα, για να ισορροπήσει το τηγάνι, µια Ρετσίνα ή µια µπίρα pilsner.

40' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 45 - 50 κεφτεδάκια

Για τα κεφτεδάκια

Για το τηγάνισμα

Για το ντιπ γιαουρτιού

Διαδικασία

  1. Κεφτεδάκια: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά, τα σοταρισμένα κρεμμύδια μαζί με το λάδι τους, το σκόρδο, το στυμμένο ψωμί, τον πελτέ, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη, το δυόσμο, περίπου 1 κουτ.
  4. γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι και ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την πάνω στην επιφάνεια του μείγματος, και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει.
  6. ΤηγάνισμαΠλάθουμε περίπου 45 - 50 κεφτέδες, βάρους περίπου 30 γρ.
  7. τον καθένα, και τους βάζουμε σε ένα ταψί.
  8. Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε αρκετό αλεύρι.
  9. Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι, το ζεσταίνουμε, αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε.
  10. Ντιπ γιαουρτιούΡίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό.
  11. Σουρώνουμε το ντιπ σε πολύ λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  12. Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς και συνοδεύουμε με το ντιπ γιαουρτιού.
  13. Στα ποτήρια μας: Ενα λευκό κρασί µε καλή οξύτητα, για να ισορροπήσει το τηγάνι, µια Ρετσίνα ή µια µπίρα pilsner.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών