ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠουτίγκα ανδριώτικης έμπνευσηςΠουτίγκα ανδριώτικης έμπνευσης
15' προετοιμασία
18' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 33'

Υλικά

Τεμάχια: 4-6

Για τη μαρμελάδα φράουλα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πουτίγκα με σιμιγδάλι, βανίλια και φρέσκια μαρμελάδα φράουλας, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το μπράντι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  5. Αδειάζουμε σε 4-6 ατομικά μπολ (ανάλογα το μέγεθος) και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  6. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Μαρμελάδα

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή μαρμελάδα, ανακατεύοντας τακτικά με κουτάλα, ώστε να λιώσουν μερικά κομμάτια φρούτου και άλλα να μείνουν ολόκληρα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  5. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Όσο κρυώνει, τόσο περισσότερο πήζει.
  6. Βγάζουμε την πουτίγκα από το ψυγείο περιχύνουμε με όση μαρμελάδα φράουλα θέλουμε και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών