15'
προετοιμασία
18' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 33'
Υλικά
Τεμάχια: 4-6Για τη μαρμελάδα φράουλα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πουτίγκα με σιμιγδάλι, βανίλια και φρέσκια μαρμελάδα φράουλας, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το μπράντι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Αδειάζουμε σε 4-6 ατομικά μπολ (ανάλογα το μέγεθος) και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια, τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Μαρμελάδα
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή μαρμελάδα, ανακατεύοντας τακτικά με κουτάλα, ώστε να λιώσουν μερικά κομμάτια φρούτου και άλλα να μείνουν ολόκληρα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Όσο κρυώνει, τόσο περισσότερο πήζει.
- Βγάζουμε την πουτίγκα από το ψυγείο περιχύνουμε με όση μαρμελάδα φράουλα θέλουμε και σερβίρουμε.