Κρέμα γλυκιά, εύκολη και αγαπημένη όλης της οικογένειας. Την περιχύνουμε με γρήγορη, σπιτική μαρμελάδα φράουλας και απογειώνεται!

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη μαρμελάδα φράουλα

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να πήξει ελαφρώς η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το μπράντι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Αδειάζουμε σε 4-6 ατομικά μπολ (ανάλογα το μέγεθος), αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή μαρμελάδα, ανακατεύοντας τακτικά με κουτάλα, ώστε να λιώσουν μερικά κομμάτια φρούτου και άλλα να μείνουν ολόκληρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Οσο κρυώνει, τόσο περισσότερο πήζει. Βγάζουμε τη πουτίγκα από το ψυγείο περιχύνουμε με όση μαρμελάδα φράουλα θέλουμε και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών