ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠρασινάδες με βινεγκρέτ δεντρολίβανου και γαλοτύριΠρασινάδες με βινεγκρέτ δεντρολίβανου και γαλοτύρι
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για το τυρί

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Τυρί

  1. Για να φτιάξουμε πρασινάδες με ζεστό κατσικίσιο τυρί, ρόδι και σάλτσα καρύδι, βουτάμε κάθε φέτα τυριού πρώτα στο αυγό, μετά στα ψίχουλα, έτσι ώστε να καλυφθεί καλά, και βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του τυριού.

Σάλτσα

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα μισά καρύδια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.

Σαλάτα

  1. Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, τακτοποιούμε όμορφα τις φέτες τυριού και σκορπίζουμε το ρόδι και τα υπόλοιπα καρύδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών