20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη βινεγκρέτ με δεντρολίβανο

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

Βινεγκρέτ

  1. Σε ένα βάζο χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.

Σαλάτα

  1. Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τα πράσινα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και τη μαντζουράνα και τα ανακατεύουμε.
  2. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με το τυρί (σε κουταλιές) και τα καρύδια (αν τα βάλουμε) και σερβίρουμε.

Μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα 2 - 3 σύκα, κομμένα στα τέσσερα, ή 1 φλιτζ. τσαγιού ρώγες από σταφύλι σταφίδα, κομμένες στη μέση, ή 2 αχλάδια, σε φέτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών