ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠράσινη σαλάτα με ξερά σύκα, καρύδια και σάλτσα μελιούΠράσινη σαλάτα με ξερά σύκα, καρύδια και σάλτσα μελιού
40' προετοιμασία
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την πράσινη σαλάτα με ψητή πιπεριά Φλωρίνης ξεκινάμε και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο την πιπεριά και την «ψήνουμε» σε σχαροτήγανο και σε δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μαυρίσει ελαφρώς η φλούδα της.
  2. Την καθαρίζουμε από τα σπόρια και το κοτσάνι και τη χοντροκόβουμε.
  3. Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα όλα τα λαχανικά με λίγο αλάτι.
  4. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών