Για την 6η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η δεύτερη συνταγή που προκρίθηκε είναι της Ειρήνης Καλυβιώτη.

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα τηγανίζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 12-15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πότε-πότε.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα αυγά και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά (ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά χωρίς να στεγνώσουν πολύ), ανακατεύοντας τα πρώτα 3-4 λεπτά και ύστερα σκεπάζοντας το τηγάνι με καπάκι.
  5. Στη συνέχεια, σκορπάμε τις ελιές και το φρέσκο κρεμμυδάκι, πασπαλίζουμε με το τυρί, κόβουμε την ομελέτα στα 4, και σερβίρουμε από ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο συνοδεύοντας με ζεστή τσιαπάτα (ιταλικό ψωμί).

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών