ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦακοσαλάτα με μάραθο και πορτοκάλιΦακοσαλάτα με μάραθο και πορτοκάλι
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το φακόρυζο με τις φακές σούπα που περίσσεψαν, ξεκινάμε βάζοντας τις φακές σούπα σε μια μέτρια κατσαρόλα και τις ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, 250 ml από το ζεστό νερό και τον κουρκουμά ή το κάρι ή το δεντρολίβανο.
  3. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 13 - 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ρύζι. Αν δούμε ότι το φαγητό στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα, περιχύνουμε κάθε μερίδα με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 55.

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών