ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι μαρινάτο σαν «σαβόρο»Ψάρι μαρινάτο σαν «σαβόρο»
40' προετοιμασία
10' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ινδικό ψάρι tikka, ξεκινάμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ μπολ, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, πηχτή κρέμα. Προσθέτουμε τα ψάρια και τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  2. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και λαδώνουμε ένα μέτριο ρηχό ταψί.
  3. Βγάζουμε τα κομμάτια ψαριού από τη μαρινάδα, τα τινάζουμε ελαφρώς και, χωρίς να τα σκουπίσουμε, τα απλώνουμε στο ταψί, με το δέρμα προς τα πάνω. Τα ραντίζουμε με το λάδι.
  4. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στο δεύτερο ράφι κάτω από το γκριλ, και ψήνουμε για 7-10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος των φιλέτων), μέχρι να ροδίσουν αλλά να μείνουν ζουμερά.
  5. Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 197.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών