Με αφράτο πιλαφάκι και μια πράσινη σαλάτα με σταφίδες και αμύγδαλα, καβουρδισμένα έχουμε ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το μάραθο, το τζίντζερ και τη ρίγανη, για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
  2. Τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε ένα σκεύος και τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την υπόλοιπη ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα μυρωδικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά, για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  4. Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη σόγια σος και 3 κουτ. σούπας νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. Περιχύνουμε το ψαρονέφρι με το μείγμα της μουστάρδας, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κρέατος.
  5. Στο ποτήρι μας  Δοκιμάστε ένα Ροδίτη, ένα Σαββατιανό, ένα χαρμάνι με Ασύρτικο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών