Σκαρώνουμε στα γρήγορα ένα λαχταριστό λεμονάτο ψαρονέφρι.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε 2 από τις 3 κουτ.
  2. σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  4. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και περνάμε τις φέτες κρέατος από το τηγάνι ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για 2 - 3 λεπτά.
  5. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το ψαρονέφρι και το κρατάμε στην άκρη.
  6. Ρίχνουμε στο τηγάνι 1 κουτ.
  7. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 1 - 2 λεπτά έως ότου μαλακώσει.
  8. Προσθέτουμε το λευκό ξηρό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ζεστό νερό.
  9. Οταν το μείγμα πάρει βράση ξανά, προσθέτουμε το κρέας μαζί με την κάππαρη.
  10. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας.
  11. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
  12. Συνοδεύουμε με Απλό ρύζι μπασμάτι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών