Σκαρώνουμε στα γρήγορα ένα λαχταριστό λεμονάτο ψαρονέφρι.
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε 2 από τις 3 κουτ.
- σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και περνάμε τις φέτες κρέατος από το τηγάνι ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για 2 - 3 λεπτά.
- Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το ψαρονέφρι και το κρατάμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι 1 κουτ.
- σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 1 - 2 λεπτά έως ότου μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το λευκό ξηρό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ζεστό νερό.
- Οταν το μείγμα πάρει βράση ξανά, προσθέτουμε το κρέας μαζί με την κάππαρη.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
- Συνοδεύουμε με Απλό ρύζι μπασμάτι.