ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρόσουπα με κατεψυγμένα ψάρια, λαχανικά και σαφράνΨαρόσουπα με κατεψυγμένα ψάρια, λαχανικά και σαφράν
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για την ψαρόσουπα βελουτέ με σοτέ λαχανικά ξεκινάμε και βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και τα καρότα στον πάτο μιας βαθιάς κατσαρόλας.
  2. Από πάνω βάζουμε το ψάρι.
  3. Ρίχνουμε το σαφράν, το λάδι και αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με νερό ίσα να καλυφθεί το ψάρι (περίπου 2 λίτρα).
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. (Αν έχουμε βάλει 1 μεγάλο ψάρι, θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά περισσότερο βράσιμο).
  5. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μπρόκολο με το σέλερι για 5 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο και αποσύρουμε.
  7. Βγάζουμε προσεκτικά το ψάρι με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε ζεστό.
  8. Βγάζουμε και τα λαχανικά σε ένα σκεύος και σουρώνουμε το ζωμό.
  9. Ρίχνουμε το ζωμό και τα λαχανικά στoν πολυκόφτη (σε δόσεις), προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  10. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα του τηγανιού.
  11. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά.
  12. Σερβίρουμε τη ψαρόσουπα βελουτέ με σοτέ λαχανικά και δίπλα το ψάρι καθαρισμένο σε πιατέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT