20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για την ψαρόσουπα βελουτέ με σοτέ λαχανικά ξεκινάμε και βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και τα καρότα στον πάτο μιας βαθιάς κατσαρόλας.
- Από πάνω βάζουμε το ψάρι.
- Ρίχνουμε το σαφράν, το λάδι και αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με νερό ίσα να καλυφθεί το ψάρι (περίπου 2 λίτρα).
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. (Αν έχουμε βάλει 1 μεγάλο ψάρι, θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά περισσότερο βράσιμο).
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μπρόκολο με το σέλερι για 5 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο και αποσύρουμε.
- Βγάζουμε προσεκτικά το ψάρι με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε ζεστό.
- Βγάζουμε και τα λαχανικά σε ένα σκεύος και σουρώνουμε το ζωμό.
- Ρίχνουμε το ζωμό και τα λαχανικά στoν πολυκόφτη (σε δόσεις), προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Αδειάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα του τηγανιού.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη ψαρόσουπα βελουτέ με σοτέ λαχανικά και δίπλα το ψάρι καθαρισμένο σε πιατέλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.