15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: για 1 ταψί 22 εκ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ψευτοσουφλέ με μπρόκολο αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Σε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. ή σε ένα μικρό πυρέξ, ρίχνουμε το σύγλινο (ή όποιο άλλο αλλαντικό χρησιμοποιήσουμε), τα κομματάκια του ψωμιού, το σκόρδο, το λάδι, τη μισή ρίγανη (1/2 κουτ. γλυκού) και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά, στο μεσαίο ράφι, μέχρι τα κομματάκια του ψωμιού να ροδίσουν ελαφρώς.
- Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο (δεν τον σβήνουμε) και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν ελαφρώς.
- Βάζουμε από πάνω τα κομμάτια από το μπρόκολο ή το κουνουπίδι και σκορπίζουμε τη φέτα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το γάλα με τα αυγά και την υπόλοιπη ρίγανη (1/2 κουτ. γλυκού) και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να ροδίσει.
- Σερβίρουμε το ψευτοσουφλέ ζεστό.
Η μέτρια αρωματική ένταση και η καλή οξύτητα της κεφαλονίτικης Ρομπόλας θα συνοδεύσει τον έντονο χαρακτήρα των λαχανικών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 55.