ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουφλέ με κοτόπουλοΣουφλέ με κοτόπουλο
15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταψί 22 εκ.

Διαδικασία

  1. Για το ψευτοσουφλέ με μπρόκολο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  2. Σε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. ή σε ένα μικρό πυρέξ, ρίχνουμε το σύγλινο (ή όποιο άλλο αλλαντικό χρησιμοποιήσουμε), τα κομματάκια του ψωμιού, το σκόρδο, το λάδι, τη μισή ρίγανη (1/2 κουτ. γλυκού) και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Ψήνουμε για 10 λεπτά, στο μεσαίο ράφι, μέχρι τα κομματάκια του ψωμιού να ροδίσουν ελαφρώς.
  4. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο (δεν τον σβήνουμε) και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν ελαφρώς.
  5. Βάζουμε από πάνω τα κομμάτια από το μπρόκολο ή το κουνουπίδι και σκορπίζουμε τη φέτα.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το γάλα με τα αυγά και την υπόλοιπη ρίγανη (1/2 κουτ. γλυκού) και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
  7. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να ροδίσει.
  8. Το σερβίρουμε ζεστό.

Η μέτρια αρωματική ένταση και η καλή οξύτητα της κεφαλονίτικης Ρομπόλας θα συνοδεύσει τον έντονο χαρακτήρα των λαχανικών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 55.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών