ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα λαχανικών με κάριΣούπα λαχανικών με κάρι
5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για την ψευτόσουπα ξεκινάμε και σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης, για 2 - 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κάρι*, το καυτό νερό, την σάλτσα ντομάτας, τα φασολάκια, και αλατοπίπερο και βράζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  3. Σουρώνουμε 1 τα ρεβίθια ή φασόλια, τα ξεπλένουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε με: Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και κριτσίνια με σουσάμι ή παξιμαδάκια λαδιού.

Μυστικά

Πόσα είδη κάρι υπάρχουν; Κάθε οικογένεια στην Ινδία παρασκευάζει το δικό της μείγμα μπαχαρικών και λαχανικών κάρι. Επειδή χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά (σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά, πιπεριές κ.λπ.), αυτό που προκύπτει είναι μια πάστα, μορφή στην οποία βρίσκουμε το κάρι στη χώρα μας σε ορισμένα μπαχαράδικα, έθνικ μαγαζιά και στο τμήμα με εξωτικά προϊόντα ορισμένων σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε σκόνη, που υπάρχει σε όλα τα μπαχαράδικα και στα σούπερ μάρκετ. Τα χρώματα παίζουν ρόλο στην καυστικότητα του μπαχαρικού: το πράσινο είναι συνήθως καυτερό, το κόκκινο γλυκίζον, το κίτρινο κάρι συνήθως ήπιο, αλλά και καυτερό. Επιλέγουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών