
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τη σούπα λαχανικών με κάρι ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και βάζουμε τα πράσα.
- Αλατίζουμε και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό και την πατάτα.
- Βράζουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε το μπρόκολο, το τζίντζερ και αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στον πολυκόφτη.
- Πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα, το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με το κάρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.