
30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Για τα λαχανικά
Για τη σάλτσα ντομάτας
Για την κρέμα κατίκι
Διαδικασία
Λαχανικά
- Για τα ψητά λαχανικά με κρέμα κατίκι και σάλτσα ντομάταs ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα λαδώνουμε με 40 ml από το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου για περίπου 10 - 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Απλώνουμε τα λαχανικά σε μία στρώση και ψήνουμε στο ψηλό ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για περίπου 7 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα βγάζουμε σε πιατέλα, τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκορπίζουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό.
Σάλτσα ντομάτας
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κρέμα κατίκι
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα ντομάτας και την κρέμα κατίκι.
Στο ποτήρι μας : Cabernet Sauvignon! Ένα κόκκινο κρασί που θα ταιριάξει με τα λαχανικά σας ειδικά με το χαρακτηριστικό άρωμα και τη γεύση που δίνουν οι πιπεριές αλλά και με τη βουβαλίσια μπριζόλα. Αν σας φαίνεται «βαρύ» για καλοκαιριάτικο μεσημεριανό, διαλέξτε μία από τις ροζέ εκδοχές του.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.