30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τα σουτζουκάκια
Για το γιαουρτλού
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σουτζουκάκια
- Για τα ψητά σουτζουκάκια γιαουρτλού, ζυμώνουμε σχολαστικά όλα τα υλικά για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ αφράτο και σχεδόν να ασπρίσει.
- Το αλείφουμε με λίγο λάδι, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα το πλάθουμε σε σουτζουκάκια, στο κλασικό οβάλ σχήμα, μήκους 8-10 εκ.
- Τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Γιαουρτλού
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Σερβίρισμα
- Ψήνουμε στο ζεστό (από τα σουτζουκάκια) γκριλ τις πίτες για σουβλάκι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Τις μοιράζουμε σε πιάτα, προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και βάζουμε ντομάτα και κρεμμύδι.
- Περιχύνουμε με το γιαουρτλού και το πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και με πάπρικα κατά βούληση.
Στο ποτήρι μας: Μια αρωματική Νεμέα.