30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα σουτζουκάκια

Για το γιαουρτλού

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σουτζουκάκια

  1. Ζυμώνουμε σχολαστικά όλα τα υλικά για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ αφράτο και σχεδόν να ασπρίσει.
  2. Το αλείφουμε με λίγο λάδι, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.
  3. Την επόμενη μέρα το πλάθουμε σε σουτζουκάκια, στο κλασικό οβάλ σχήμα, μήκους 8-10 εκ.
  4. Τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Γιαουρτλού

  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Σερβίρισμα

  1. Ψήνουμε στο ζεστό (από τα σουτζουκάκια) γκριλ τις πίτες για σουβλάκι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  2. Τις μοιράζουμε σε πιάτα, προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και βάζουμε ντομάτα και κρεμμύδι.
  3. Περιχύνουμε με το γιαουρτλού και το πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και με πάπρικα κατά βούληση.

Στο ποτήρι μας: Μια αρωματική Νεμέα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών