20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ψητό τσιζκέικ με γεύση cannoli, πρώτα ντύνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τα φρουί γλασέ, τη σοκολάτα και το κορν φλάουρ.
  3. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τα τυριά, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για περίπου 1 ώρα.
  5. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, το ψεκάζουμε ή το ραντίζουμε με ανθόνερο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  6. Προτού το σερβίρουμε, το αλείφουμε με πινέλο με λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού, το πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι και το στολίζουμε με επιπλέον φρουί γλασέ.
  7. Επίσης, ραντίζουμε ή ψεκάζουμε κάθε κομμάτι που σερβίρουμε με λίγο ακόμα ανθόνερο.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών