Ψητό τσιζκέικ με γεύση cannoli με ρικότα και φυστίκι Αιγίνης
Με έμπνευση από τα σιτσιλιάνικα cannoli, που είναι γεμιστά με ρικότα, φυστίκια και φρουί γλασέ, η Εύη Παπαδοπούλου φτιάχνει ένα τσίζκεϊκ που συνδυάζει τα τρία υλικά.
Για να ετοιμάσουμε το ψητό τσιζκέικ με γεύση cannoli, πρώτα ντύνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τα φρουί γλασέ, τη σοκολάτα και το κορν φλάουρ.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τα τυριά, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, το ψεκάζουμε ή το ραντίζουμε με ανθόνερο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Προτού το σερβίρουμε, το αλείφουμε με πινέλο με λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού, το πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι και το στολίζουμε με επιπλέον φρουί γλασέ.
Επίσης, ραντίζουμε ή ψεκάζουμε κάθε κομμάτι που σερβίρουμε με λίγο ακόμα ανθόνερο.