Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι ιδανική για συνοδευτικό σε ένα κύριο πιάτο µε κρέας ή ως µια γευστική και θρεπτική χορτοφαγική λύση, µε τα σέσκουλα να βγάζουν τη χαρακτηριστική τους γεύση. Είναι ένα ιδιαίτερα δηµοφιλές πιάτο στην πόλη Κάδιθ, στις ατλαντικές ακτές της Ανδαλουσίας, όπου σερβίρεται το Πάσχα.

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουµε και ξεπλένουµε τα ρεβύθια και τα βάζουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε τα καρότα, τον µαϊντανό, τη δάφνη και το 1 ψιλοκοµµένο κρεµµύδι. Καλύπτουµε µε 750 ml νερό και τα βάζουµε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 40 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν αρκετά. Προσθέτουµε 2 κουτ. γλυκού αλάτι και τη µισή ποσότητα του ελαιολάδου και βράζουµε για ακόµη 10 λεπτά.
  2. Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, και σοτάρουµε το σκόρδο και το υπόλοιπο κρεµµύδι για 3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουµε την ντοµάτα και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για ακόµη 5 λεπτά.
  3. Ρίχνουµε το µείγµα της ντοµάτας στην κατσαρόλα µε τα ρεβύθια – πρέπει να έχουν αρκετά υγρά, αλλά χωρίς να γίνουν σούπα. Προσθέτουµε τα σέσκουλα και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν τα σέσκουλα. Προσθέτουµε µπόλικο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουµε γαρνίροντας µε το αυγό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών