ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια με κουνουπίδι και κρέμα καρύδαςΡεβύθια με κουνουπίδι και κρέμα καρύδαςΑυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι ιδανική για συνοδευτικό σε ένα κύριο πιάτο µε κρέας ή ως µια γευστική και θρεπτική χορτοφαγική λύση, µε τα σέσκουλα να βγάζουν τη χαρακτηριστική τους γεύση.

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά: στραγγίζουµε και ξεπλένουµε τα ρεβύθια και τα βάζουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε τα καρότα, τον µαϊντανό, τη δάφνη και το 1 ψιλοκοµµένο κρεµµύδι.
  2. Καλύπτουµε µε 750 ml νερό και τα βάζουµε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 40 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν αρκετά.
  3. Προσθέτουµε 2 κουτ. γλυκού αλάτι και τη µισή ποσότητα του ελαιολάδου και βράζουµε για ακόµη 10 λεπτά.
  4. Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, και σοτάρουµε το σκόρδο και το υπόλοιπο κρεµµύδι για 3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Προσθέτουµε την ντοµάτα και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για ακόµη 5 λεπτά.
  6. Ρίχνουµε το µείγµα της ντοµάτας στην κατσαρόλα µε τα ρεβύθια – πρέπει να έχουν αρκετά υγρά, αλλά χωρίς να γίνουν σούπα.
  7. Προσθέτουµε τα σέσκουλα και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
  8. Προσθέτουµε µπόλικο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουµε τα ρεβύθια με σέσκουλα γαρνίροντας µε τα αυγά.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Σέσκουλα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών