20'
προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Βράζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό και σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας.
- Προσθέτουμε τη δάφνη και το σέλερι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη δάφνη και το σέλερι.
- Στην ίδια (στεγνή) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον γλυκάνισο για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις. (Ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο νερό, αν και τα υγρά από το σπανάκι συνήθως αρκούν.)
- Σκορπίζουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.