ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβιθάδα με σπανάκι και χωριάτικα λουκάνικαΡεβυθάδα με σπανάκι και χωριάτικα λουκάνικα
15' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ρεβύθια με σπανάκι στην κατσαρόλα μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό και το χονδρό αλάτι.
  2. Την επόμενη ημέρα τα ξεβγάζουμε και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει.
  3. Ξεκινάμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας τακτικά από την αρχή.
  4. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3 - 4 λεπτά, ώσπου να μαραθούν.
  5. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα καρότα, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι (το αλάτι βοηθάει τα λαχανικά να αποβάλουν τα υγρά τους) και ανακατεύουμε για 5 - 6 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
  6. Όταν τα ρεβύθια θα έχουν βράσει για 1 ώρα και 15 λεπτά κι έχουν μείνει με τόσο νερό όσο που μόλις να τα σκεπάζει, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα λαχανικών και νοστιμίζουμε με το γλυκάνισο.
  7. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό της κατσαρόλας, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κορν φλάουρ.
  9. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  10. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 7 - 8 λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα.
  11. Προσθέτουμε τον άνηθο, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
  12. Το φαγητό μπορεί να γίνει και άλαδο
  13. Θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία κανονικά, αχνίζοντας το κρεμμύδι και το πράσο σε λίγο νερό ώστε να μαλακώσει λίγο, προτού προσθέσουμε το σπανάκι.
  14. Στην τελική φάση μαγειρέματος, δηλαδή της προσθήκης του μείγματος λαδιού-ζωμού-κορν φλάουρ - λεμονιού, αντικαθιστούμε το λάδι, αν θέλουμε, με 1 κουτ. σούπας ταχίνι, παραλείποντας και το κορν φλάουρ.

Στο ποτήρι: Ένα ωραίο Σαββατιανό, όπως το οινοποιούν ορισμένοι ρέκτες οινοποιοί ή ένα κλασικό χαρμάνι Σαββατιανό και Ροδίτη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 33.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών