![Φασολάκια λαδερά, φουρνιστά, με όλα τα υλικά από την αρχή στο ταψί](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/09/fasolakia-ladera-foyrnista-me-ola-ta-ylika-apo-tin-archi-sto-tapsi-gastronomos-420x560.jpg?v=1694518505)
20'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη ρεβυθάδα με άνηθο στην κατσαρόλα, πρώτα ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τα ρεβύθια, ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά και προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και 1.500 ml νερό.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη 1 ώρα, μέχρι να χυλώσει η ρεβυθάδα.
Στο ποτήρι μας: Ρετσίνες και Σαββατιανά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.