ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβυθάδα με θυμάριΡεβυθάδα με θυμάρι
20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη ρεβυθάδα με άνηθο στην κατσαρόλα, πρώτα ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά και προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και 1.500 ml νερό.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  5. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη 1 ώρα, μέχρι να χυλώσει η ρεβυθάδα.

Στο ποτήρι μας: Ρετσίνες και Σαββατιανά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών