ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια λεμονάτα σε ζωμό δεντρολίβανουΡεβύθια αγιορείτικα, λεμονάτα, σε ζωμό δεντρολίβανου
10' προετοιμασία
2 ώρες και 10' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 20'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ρεβυθάδα με θυμάρι σε κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβύθια, τα καρότα, τα 2 από τα 3 κρεμμύδια, 2 λίτρα νερό και το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, για 1 1⁄2-2 ώρες ή μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το 1 κρεμμύδι για 10-15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
  3. Προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπίπερο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Παίρνουμε μία κουτάλα ρεβύθια από την κατσαρόλα και τη μεταφέρουμε στο μπλέντερ.
  5. Προσθέτουμε τα ολόκληρα καρότα από την κατσαρόλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
  7. Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο, ρέγκα, ραπανάκια και ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών