
10'
προετοιμασία
2 ώρες και 10' μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 20'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την ρεβυθάδα με θυμάρι σε κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβύθια, τα καρότα, τα 2 από τα 3 κρεμμύδια, 2 λίτρα νερό και το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, για 1 1⁄2-2 ώρες ή μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν.
- Αλατοπιπερώνουμε. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το 1 κρεμμύδι για 10-15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπίπερο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παίρνουμε μία κουτάλα ρεβύθια από την κατσαρόλα και τη μεταφέρουμε στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τα ολόκληρα καρότα από την κατσαρόλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο, ρέγκα, ραπανάκια και ζεστό χωριάτικο ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.