
5'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα λεμονάτα ρεβύθια του Σκυλοδήμου αρχικά ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια, ώστε να φύγουν οι πολλές φλούδες.
- Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό, να τα σκεπάσει κατά 3-4 εκ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, τουλάχιστον 45 λεπτά, ανάλογα και με την ποικιλία.
- Ρίχνουμε τον λεμονοχυμό, μαγειρεύουμε για άλλα 4 - 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τα ρεβύθια με μισό κομμάτι λεμόνι στο πιάτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.