ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια γιαχνί με καυκαλήθρες και ζοχούςΡεβύθια γιαχνί με καυκαλήθρες και ζοχούς
15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ρεβύθια με κύμινο και ντοματίνια ξεπλένουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει.
  2. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος.
  3. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 250 ml από το νερό τους.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  6. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο, το κύμινο, τα ντοματίνια και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
  7. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στο ποτήρι μας : Ένα ροζέ Gewürztraminer θα ταιριάξει γάντι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT