15'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα ρεβύθια με κύμινο και ντοματίνια ξεπλένουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει.
- Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 250 ml από το νερό τους.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο, το κύμινο, τα ντοματίνια και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στο ποτήρι μας : Ένα ροζέ Gewürztraminer θα ταιριάξει γάντι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.